Slotweek 'Dat is ook een Portret!'

De succesvolle tentoonstelling Dat is ook een Portret! loopt op zijn einde. Tot en met zondag 14 augustus is de tentoonstelling nog te zien. Daarom organiseert Breda’s Museum in samenwerking met Dutch Master Painters een feestelijke slotweek van 7 t/m 14 augustus vol evenementen, workshops voor jonge museumbezoekers en unieke publieksactiviteiten

Programma slotweek

marco menno7 augustus 14.00 uur

Museumdirecteur verdwijnt … in schilderij!
Top kunstenaar Menno Baars geeft het startsein voor de spetterende slotweek!

Live painting door cardioloog en kunstenaar Menno Baars. Het werk van Baars is als hijzelf: kleurrijk, avontuurlijk, intuitief en vooral onvoorspelbaar met een onstuimig temperament. Ongeremde vrolijkheid wordt bij Baars afgewisseld door onverhulde banaliteit. Speciaal voor Breda’s Museum en Dutch Master Painters gaat de kunstenaar aan de slag met linnen en met museumdirecteur Marco van Vulpen. Van Vulpen wordt volledig geincorporeerd in de verf. Baars: “Door het fysiek deel gaan uitmaken van mijn schilderij is de rol van de museumdirecteur niet langer alleen maar beschouwend vanuit een ivoren toren. Kunst komt uit iedereen en is van iedereen.” De performance wordt omlijst door dans begeleid door Josephine Voets van Nieuwe Veste. Van Vulpen: “museumdirecteuren zouden meer dienstbaar moeten zijn aan de kunst; in dit geval ga ik volledig op in de kunst en dat voelt goed. En bovendien: als directeur ad interim ben in per definitie tijdelijk; wat is er dan mooier te verdwijnen in een kunstwerk?

9 augustus 10.00-16.00 uur

Workshop dag Nieuwe Veste: Beeldende Kunst (voor kinderen van 8-12 jaar)
Tijdens deze dag leer je op een leuke manier hoe je zelf een portret kunt maken en maak je samen met andere kinderen een eigen tentoonstelling. Aan het einde van de dag wordt de tentoonstelling officieel geopend.

Ook krijgt u deze dag bij een entreebewijs voor Breda’s Museum een Dat is ook een Portret! coffee table book cadeau!

10 augustus 10.00-16.00 uur

Workshop dag Nieuwe Veste: Dans (voor kinderen van 8-12 jaar)
Kom dansen in het museum! Samen met andere kinderen maak je een minivoorstelling over een kunstwerk uit het museum. Aan het einde van de dag is er een korte presentatie voor familie.

roelvandaal10 augustus 15.00-16.00 uur

Kunstenaarsgesprek met Roel van Daal + expo nieuwe werken (vanaf 1 augustus in de aula van het museum)
De Bredase kunstenaar schildert zelden portretten in de klassieke vorm. Liever beeldt hij geen mensen af, hoogstens als figuranten in een straatbeeld. Het gaat hem om de sfeer, die onder of over de voorstelling ligt. Als een schilderij kan bestaan zonder dat je de afgebeelde persoon kent, dan vindt Van Daal het pas goed. Tijdens dit kunstenaarsgesprek toont Van Daal zijn nieuwe werk en vertelt over zijn gedachten hierachter. Klik hier voor preview

11 augustus 10.00-16.00 uur

Workshop dag Nieuwe Veste: Toneel (voor kinderen van 8-12 jaar)
Kruip in de rol van de mensen in het museum! Hoe kun je een museumgast spelen, een bewaren of iemand van een schilderij? Er worden kleine toneelstukjes gemaakt in het museum en aan het einde van de dag is er een korte presentatie voor familie.

12 augustus 12.30-17.30 uur & 19.00-20.00 uur

Workshop dag Nieuwe Veste: Muziek (voor kinderen van 8-12 jaar)
Deze dag is er ’s avonds een open podium tijdens het wijktheaterfestival En Plein Public (in het museum). Tijdens de workshop Muziek bereid je een liedje of muziekstuk voor die je tijdens het open podium gaat laten zien!

12 augustus 17.00-21.30

Speciale avondopenstelling Breda’s Museum
Deze dag vindt wijktheaterfestival En Plein Public plaats aan de parade, daarom zal ook Breda’s Museum ’s avonds haar deuren openen. Meer informatie volgt, dus houd de website in de gaten!

12 augustus 17.00-21.30

En Plein Public wijkfestival
En Plein Public is een reizend zomerfestival in het hart van jouw wijk en deze dag strijkt ze neer op de parade aan het museum! Dit pop-up wijktheaterfestival is 100% mobiel met podia, bioscoop, glazen huisje en bar & food op wielen. Natuurlijk zijn ook hier de bijzondere buurtcultuur voorstellingen over de wijk van de partij! Meer informatie via enpleinpublic.nl 

17.00 Pim & Pom: Toren van Geluid 
          De Fiepbus: een heuse Engelse dubbeldekker vol kinderplezier
18:00 #buurtquiz Breda's Portret
18:00 muzikanten van Kunstbende
          39 graden festival
19:00 Breda's Portret - Fotochallenge 2016
20:00 When Thomas met Julie - Theater Gajes
21:00 Sonny Rering

Aanmelden voor de Nieuwe Veste workshops gedurende de slotweek kan via nieuweveste.nl  of op de dag zelf bij Breda’s Museum. 

Nieuwsbrief! Blijf op de hoogte over nieuwe kunst en events...