Dutch Master Painters in Tongerlohuys, een samenvatting

dutch master painters in museum Tongerlohuys Dutch Master Painters (DMP)  hield van 6 oktober t/m 3 november 2013 een tentoonstelling in Museum Tongerlohuys in Roosendaal: 'Ontmoet Nederlandse Meesters van de 21e eeuw'

Werk werd getoond van 8 Dutch Master Painters behorende tot de top van Nederland. Niet alleen in het museum maar ook in de beeldentuin. Bij de opening werd ook de Nationale Kunstagenda 2014 worden gepresenteerd, in aanwezigheid van een groot deel van de kunstenaars.

Tijdens de opening beschreef de gerenommeerde schrijver en spreker Joost Zwagerman op bevlogen wijze historie en toekomst van Nederlandse schilders, waarmee een verbinding wordt gelegd met de kunstenaars in de Kunstagenda!

Bekijk het bijzondere verslag dat wij maakten op video!

De tentoonstelling was omlijst met tal van activiteiten. Zo waren er elk weekeinde special events met een of meer kunstenaars aanwezig zijn om hun eigen werk toe te lichten. Zo konden we genieten van Tai Chi tussen de kunst, live painting door Wouter Stips onder begeleiding van muziek door o.a. Chris Hinze, lezingen, live painting met danseressen.

Bezoekers met een smartphone konden extra genieten van de tentoongestelde werken: via augmented reality video-animaties. Ook waren hiervoor in het museum een aantal iPads beschikbaar.

In de maand oktober waren er ook meerdere besloten events, waarbij lezingen (o.a. ING, ESJ, Heeren van Hillewaere) werden gehouden in de inspirerende omgeving van het Tongerlohuys met de fraaie kunst van onze tentoonstelling, en afgesloten met een "maaltijd tussen de kunst".

Voor leerlingen uit de regio was er een educatief programma. De afsluiting was op zondag 3 november, met live action painting door Menno Baars.

Kijk verder op onze site naar video opnames die we maakten en die uiteraard ook op ons Youtube channel staan.

Nieuwsbrief! Blijf op de hoogte over nieuwe kunst en events...